5 redenen waarom ballet goed is voor je kind

Gepubliceerd door balletschoolaliqua op

Er zijn veel jonge meiden die graag ballet doen. Nu blijkt het dus ook daadwerkelijk erg goed voor ze! Lees hier meer over het waarom van ballet.Er zijn veel jonge meiden die graag ballet doen. Nu blijkt het dus ook daadwerkelijk erg goed voor ze! Ze blijken er erg veel plezier te hebben, leren tegelijkertijd creatief te denken en maken kennis met het vrij zijn. Wanneer je erover nadenkt om je kleine meid op ballet te laten gaan, lees dan eens de onderstaande redenen om dit plan door te zetten! Hier lees je 5 redenen voor ballet voor je kind:

1: BALLET STIMULEERT ZELFVERZEKERDHEID

Veel meisjes zijn op jonge leeftijd onzeker en stil. Hierdoor is het moeilijk om snel onder mama’s veren vandaan te kruipen en plezier te kunnen maken met anderen, zonder dat mama in de buurt is. Ballet helpt goed om dit te verbeteren. Er zijn succesverhalen van moeders met dit probleem. Ballet heeft voor hun dochter erg geholpen om uit de schulp te kruipen. Het vergt natuurlijk wel iets van ze, om op het podium te durven staan (en dan niet te verstijven)! Maar je zult zien dat ze hierna opfleuren en ontzettend enthousiast zijn over het feit dat ze het wel gedaan hebben.

2: BALLET CREËERT FOCUS

Kinderen hebben vaak veel energie. Soms iets té veel. In balletlessen zijn ze echter opvallend geconcentreerd en rustig. Ook voor henzelf is rust op zijn tijd belangrijk. De concentratie bij ballet is gericht op de andere kinderen en op de lichaamsbewegingen.

3: BALLET IS GOED VOOR HET LICHAAM

Ballet is voor alle leeftijden een goede sport om motoriek en flexibiliteit te stimuleren. In combinatie met het plezier is ballet dus een ideale sport waar velen ook echt motivatie voor hebben.

Ballet is iets wat kinderen overal mee naar toe nemen en waar maar ruimte genoeg is. Denk aan het park, het huis, de huizen van vriendjes of vriendinnetjes…

4: BALLET VERGROOT CULTURELE KENNIS

Wanneer je dochter ballet doet, danst ze op allerlei liedjes uit de geschiedenis waar ze ‘normaal’ niet mee in aanraking zou zijn gekomen. Onbewust krijgen ze hier begrip voor en leren ze bepaalde gevoelens te hebben bij bepaalde onderwerpen. Maar ook voor de ouders is het natuurlijk leerzaam om naar zulke verhalen te kijken. Je leert eens op een andere – creatievere – manier iets over de geschiedenis en over culturen, waardoor je het onbewust veel beter oppikt.

5: BALLET ZORGT VOOR VERBONDHEID

Voor veel families zijn de balletvoorstellingen van de kleine meiden meteen hele gezellige dagjes uit. Familiebanden kunnen er erg door versterken, want je kleine meid gaat samen met jullie een uitdaging aan. Ze weet dat jullie naar haar zitten te kijken! Maar niet alleen familiebanden worden sterker, ook leert ze haar lerares en andere leerlingen bijvoorbeeld beter kennen. Sociale contacten zijn goed voor de ontwikkeling van je kind.

Bron: Mamaplaats.nl

Categorieën: Tips & tricks